Klaar voor de start?

Centrum voor Bedrijfsopleidingen werd opgericht voor en door ondernemers. Overweeg je te starten als zelfstandige? Dan ben je aan het juiste adres! Vanuit onze eigen ervaring geven we hieronder enkele tips. Zo ben je al iets beter voorbereid op de start van je eigen zaak. Veel succes!​​​​​​​


1. Vraag raad aan ervaren ondernemers

Veel mensen dromen ervan alles op hun ‘eigen manier’ te doen en veel beslissingen zelf te nemen. Dat is een goede reden om op zelfstandige basis te beginnen. Vraag raad aan ervaren ondernemers om een effectieve vorm van leiderschap te ontwikkelen en je communicatievaardigheden te vergroten.

2. Durf investeren in je bedrijf

Gemiddeld verdienen ondernemers meer dan mensen in loondienst. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor onkosten, zoals opleidingen, pensioen, verzekeringen... Daarom is het belangrijk dat je durft investeren in jouw bedrijf.

3. Grijp kansen

In loondienst bepalen anderen de toekomst. Maar als zelfstandig ondernemer doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en hier zo goed mogelijk gebruik van maakt. Zie je ergens een mooie kans? Dan ben je totaal vrij om daar iets mee te doen!

4. Wees snel en flexibel

Op van die logge en bureaucratische organisaties kan je als werknemer maar moeilijk invloed uitoefenen. Verschillende leidinggevenden moeten akkoord gaan met nieuwe projecten. Zorg ervoor dat je als zelfstandig ondernemer veel sneller beslissingen neemt. Zo kan je direct inspelen op nieuwe trends en mogelijkheden. Time management is key!

5. Focus op lange termijn

Als je vooropgestelde doelen realiseert en een eigen sterke bedrijfsvisie ontwikkelt, dan verzeker je je van succes. Je onderneming gaat na verloop van tijd een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Een eigen bedrijf opzetten is een investering voor later.

6. Blijf in balans

Als zelfstandig ondernemer bepaal je zelf wanneer en waar je start. Dat kan vanuit je eigen huis of bijvoorbeeld vanuit een business center. Voor zakelijke dienstverlening betekent dit een flexibel en goedkoop alternatief. Bovendien bepaal je zelf de werktijden. Zoek de balans die voor jou het best past.

7. Show some guts

Zelfstandig ondernemerschap vraagt een flinke dosis lef. Je zet een stap die de meesten uit onzekerheid ontwijken of uitstellen. Toch zijn er duizenden zoals jij. Zoek netwerken met ondernemers op en ga dit avontuur aan!


interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-